Agrokor s belgijskom Ardo grupom ulaže 400 mil. kuna u tvrtku "Vinka"

Bez autora
Jun 08 2016

Koncern Agrokor i belgijska Ardo Grupa potpisali su u Vinkovcima ugovor o međusobnoj suradnji, vrijedan gotovo 400 milijuna kuna, kojim te dvije kompanije postaju ravnopravni vlasnici tvrtke Vinka, izvjestili su iz Agrokora. Ugovor su potpisali predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i operativni izvršni direktor tvrtke Ardo Bernard Haspeslagh. Glavni je cilj te joint venture suradnje, kako se navodi, da Vinka postane vodećai proizvođač zamrznutog voća i povrća u istočnoj Europi, što će se postići snažnom investicijom i objedinjavanjem tržišnog, poljoprivrednog i industrijskog znanja Agrokora i Arda, uz kreiranje ekonomije obujma.

Agrokor s belgijskom Ardo grupom ulaže 400 mil. kuna u tvrtku "Vinka"Koncern Agrokor i belgijska Ardo Grupa potpisali su u Vinkovcima ugovor o međusobnoj suradnji, vrijedan gotovo 400 milijuna kuna, kojim te dvije kompanije postaju ravnopravni vlasnici tvrtke Vinka, izvjestili su iz Agrokora.

Ugovor su potpisali predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i operativni izvršni direktor tvrtke Ardo Bernard Haspeslagh.
 
Glavni je cilj te joint venture suradnje, kako se navodi, da Vinka postane vodećai proizvođač zamrznutog voća i povrća u istočnoj Europi, što će se postići snažnom investicijom i objedinjavanjem tržišnog, poljoprivrednog i industrijskog znanja Agrokora i Arda, uz kreiranje ekonomije obujma.

Ivica Todorić je istaknuo kako je Agrokor u Vinku dosad uložio gotovo 200 milijuna kuna, restrukturiravši kompaniju financijski i poslovno.

Agrokor je za strateškog partnera uzeo eminentnu svjetsku kompaniju kako bismo proizvodne količine sa sadašnjih 15.000 tona mogli podići na 60.000 tona. Zajedno s našim partnerom, kompanijom Ardo, podići ćemo proizvodnju i zaposlenost kroz otvaranje više od 100 radnih mjesta, kazao je.

Naglasio je da će cjelokupno povećanje proizvodnje biti namijenjeno izvozu i da će tako hrvatski proizvod biti plasiran na 60 tržišta na kojima je prisutna tvrtka Ardo.

To je velika prilika za domaću proizvodnju i za naše kooperante, kojima se time otvaraju nova tržišta. Naš plan je da trenutna suradnja s 80 kooperanata realizacijom ove investicije preraste u suradnju sa 300 kooperanata, čime će se ukupna proizvodnja odvijati na tisuće hektara zemlje, istaknuo je Todorić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik